Ohjeita ulkomaille muuttoon

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun muutat ulkomaille

Muuttotarjouksen pyytäminen

Ota meihin yhteyttä noin 1–3 kk ennen toivottua muuttopäivää, vaikka lopullinen osoitteesi ei vielä olisikaan tiedossa. Näin ehdimme huolehtia muuttoon liittyvistä yksityiskohdista. Käytä yhteydenottoosi mieluiten yhteydenottolomaketta. Näin varmistat, että saamme heti kaikki tarvittavat tiedot muuttotarjouksen laatimista varten, ja että myös vieraskieliset nimet ja osoitteet välittyvät oikein. Tarjouksen toimitamme sopimuksen mukaan joko suomen- tai englanninkielisenä.

Tarvittaessa teemme maksuttoman arviokäynnin, jossa käydään läpi muutettava irtaimisto ja tarvittavien palveluiden laajuus. Arvioinnin jälkeen teemme muutostasi kirjallisen tarjouksen.
Hyväksytyn tarjouksen jälkeen sovimme aikatauluista ja vahvistamme käytännön toimintatavat etukäteen.

Irtaimiston läpikäynti

Tavaroiden läpi käymiseen kannattaa varata aikaa. Mieti, mitä tavaroita otat mukaasi, mitä jätät Suomeen ja mitkä menevät kierrätykseen. Pohdi myös, tarvitsetko varastotilaa Suomeen jäävälle omaisuudellesi.

Mitä tavaroita perheesi haluaa heti käyttöönsä ja mitkä voivat odottaa? Esimerkiksi lasten tärkeät lelut ja tutut esineet auttavat kotiutumisessa.
Ilmoita meille ajoissa myös mahdollisista uusista verovapaista ostoksista tullikäytäntöjä varten. Huomioi myös mahdolliset Suomen vientirajoitukset ja kohdemaasi tuontirajoitukset.  

Muuttotavaroiden pakkaaminen

Suosittelemme asiakkaillemme aina pakkauspalvelumme käyttämistä. Pakkaajamme ovat saaneet koulutuksen tehtäväänsä, ja heidän käytössään ovat tarkoituksenmukaiset pakkaus- ja suojaustarvikkeet. Tuontiselvityksen sujumiseksi joissain tapauksissa itse pakkaaminen ei ole edes suositeltavaa. Erityisesti meri- ja lentokuljetukset on hyvä jättää muuttoyrityksen pakkaajille erilaisten vastuukysymysten takia.

Jos kuitenkin päätät pakata itse, käytä hyväksesi kotimuuttoja varten laatimiamme muutto-ohjeita. Huomaa kuitenkin, että muoviset muuttolaatikot eivät sovellu ulkomaanmuuttoihin. Tutustu pakkaustarvike-valikoimaamme verkkokaupassamme. Muistutamme vielä, että jos pakkaat irtaimistosi itse, yleinen käytäntö maailmalla on, että omatoimisen pakkaajan on tällöin huolehdittava itse myös muuttokuormansa vakuuttamisesta. Tarkista joka tapauksessa vakuutuskäytäntö aina omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Jotkin esineet kuten kristallikruunut, pianot ja arvotaide vaativat erikoispakkaamista. Niemi valmistaa tarvittaessa omat puiset laatikot ja suojaukset erilaisille esineille ja tavaroille.  

Muuta huomioitavaa

Jos mahdollista, anna uuden asuntosi pohjapiirros muuttoliikkeelle. Mieti etukäteen tavaroiden ja kalusteiden paikat eli mihin huoneeseen ne haluat. Kerro toiveesi pakkausryhmälle, niin pakkaajat tekevät pakkauksiin tarvittavat merkinnät, joiden avulla myös löydät tavarat helpommin muuton jälkeen. Merkitse paikat myös pohjapiirrokseen, niin tavarat voidaan kantaa oikeille paikoilleen uudessa kodissa.

Uuden tai vanhan asunnon siivous voidaan hoitaa kätevästi muuton yhteydessä. Tarvittaessa huolehdimme siivouksesta puolestasi.

Muuttoautolla on hyvä varata reilusti pysäköintitilaa viimeistään edellisenä päivänä, varsinkin jos piha-alue tai katu on ahdas. Esteetön kulku muuttokohteeseen edesauttaa ja nopeuttaa muuton sujumista! Voimme myös sopia, että me hoidamme asian puolestasi.

Tutustu lisäksiusein kysyttyihin kysymyksiin (FAQ) saatat löytää vastaukset mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin sieltä.

Mikäli sinulla on kysyttävää, asiakaspalvelumme vastaa mielellään kysymyksiisi!