Niemiläisten uratarinoita

Olemme poimineet sivuillemme muutamia ammattilaistemme uratarinoita. Ne toimivat innoittajina jokapäiväisessä työssämme ja vahvistavat yrityksemme perushenkeä, Niemiläisyyttä.

Lue myös tarkemmat kuvaukset työtehtävistä.


Kristian Rehnström - Kuljettaja, ulkomaanpakkaaja

"Minusta Niemiläisyys on jotain, mistä keikoilla voi olla ylpeä. Meillä on hyvä yhteishenki, ja apua tarvitsevia autetaan aina. Ammattitaitoisuus ja ammattiylpeys, se on minulle Niemiläisyyttä." Lue lisää

Edellisestä työpaikasta lähdettyäni kuulin entisen työkaverini poikaystävän hakeneen Niemelle ja päässeen töihin. Päätin itsekin hakea paikkaa. Aluksi olin hakemassa muuttajan paikkaa, mutta minulle tarjottiin oppisopimuspaikkaa kuljettajana.

Kristian Rehnström
Yksi asia johti toiseen, ja olen toiminut useita vuosia Niemellä kuljettajana. Kuljettajan tehtävän lisäksi olen ollut muuttajana keikoilla ja erikoistehtävissä mm. ulkoasiainministeriössä. Nykyään teen pääsääntöisesti ulkomaanpakkauksia, ja olen päässyt pari kertaa käymään Suomen ulkopuolellakin. 

Eniten pidän työssäni siitä, että jokainen päivä on erilainen ja saan tehdä töitä erilaisissa ympäristöissä. Se pitää työn mielekkäänä. Myös työkaverit tekevät työstä mielekästä, vaikka välillä onkin raskaampia ja pidempiä päiviä.


Mikko Kivelä - Asiakasvastaava

"Minulle Niemiläisyys tarkoittaa yhteen hiileen puhaltamista, kun yhdessä tehdään, niin hyvä tulee." Lue lisää

Nykyinen tittelini on asiakasvastaava ja vastaan isoista asiakkuuksista ja erilaisten projektien toteutuksesta.

Aloitin Niemellä huhtikuussa 2004 eli paljon on Niemen uravuosia jo takana. Näin työkkärin sivuilla Niemen ilmoituksen, jossa haettiin muuttajia Niemen Tampereen toimipisteeseen. Tampere oli juuri avattu edellisenä vuonna 2003, ja oli Niemen toinen toimipiste Helsingin toimipisteen lisäksi. Silloinen henkilöstöpäällikkö haastatteli minut ja sain paikan. Töiden alussa olin kahden viikon koulutuksessa Helsingissä.

P9135906

Tampereella olen toiminut muuttomiehen, ajojärjestelijän ja tiimiesimiehen tehtävissä ja olenpa ehtinyt myyntihenkilön tehtäviäkin kokeilla. Vuonna 2014 siirryin Tampereelta Helsinkiin messupalvelujen puolelle nokkamieheksi. Sitä kautta sitten etenin ensin logistiikkapuolelle, ja myöhemmin vastuualueeni laajeni kattamaan erilaisten logistiikka- ja tapahtuma-asiakkuuksien hallinnan ja tapahtumaprojektien toteutuksen. Usean toimipisteen työpaikassa on se hyvä puoli, että pystyy helposti vaihtamaan työkaupunkia, mikäli omassa elämäntilanteessa on sellaiseen tarvetta.

Niemi on ollut työpaikkana erinomainen: tarjonnut kaikkea mikä on kiinnostanut, eipä ole tarvinnut kysellä pahemmin uusien haasteiden perään, hyvin on annettu haastavia ja erilaisia töitä. Olen myös saanut talon sisäisiä ja ulkopuolisia työnjohdollisia koulutuksia vuodesta 2006 lähtien.

Parasta työssä on työkaverit ja vastuu omista tekemisistä, jokainen päivä on erilainen.


Kimmo Laitinen - Tuotantokoordinaattori

"Minusta Niemiläisyys kiteytyy parhaiten toisten auttamisessa työtehtävästä, iästä ja sukupuolesta riippumatta." Lue lisää

Urani Niemellä alkoi 20.8.2002. Armeijakomennukseni aikana soitin isoveljelleni, joka oli jo silloin Niemellä töissä, ja kyselin olisiko töitä tarjolla. Pian olinkin jo Niemiläinen, kiitos hakemuksen ja veljeni suosittelujen.

Pidän työssäni haasteista ja organisoinnista. Aloitin Niemellä muuttajana, minkä jälkeen toimin pari vuotta Foreman-tehtävissä eli nokkamiehenä. Sitten aloitinkin muutto-opastajana. Siinä työssä erityisen palkitsevaa oli nähdä, kun uusi työntekijä oivalsi jonkin uuden asian ja osasi soveltaa oppimaansa.

Kimmo Laitinen

Olen toiminut myös työnjohtajana ja tiimiesimiehenä, ja tällä hetkellä toimin Helsingissä tuotantokoordinaattorina.

Nykyisessä toimessani tehtävänäni on varmistaa, että Helsingin-työsuunnittelulla on päivittäistasolla käytettävissään riittävä määrä muuttajia. Huolehdin myös vakinaisen kenttämiehistön lomien ja vapaiden hallinnoinnista ja myöntämisestä yhdessä tuotannon esimiesten kanssa. 

Ennen nykyistä tehtävääni sain mahdollisuuden työskennellä parin vuoden ajan myös Jyväskylän-toimipisteessämme. Perheenlisäyksen myötä halusimme vaimoni kanssa lähemmäs isovanhempia. Ja kun minun siirtymiselleni Jyväskylään, kokemusvuosien katkeamatta, näytettiin muutamien neuvottelujen jälkeen yrityksessäkin vihreää valoa, päätimme 2013 palata synnyinseuduille, kymmenen Helsingin-vuoden jälkeen. Koska vaimoni ei  saanut Jyväskylästä oman alansa töitä, palasimme perhevapaiden jälkeen  takaisin Helsinkiin - hänellä kun oli täällä vakituinen työ, ja olimme muutoinkin viihtyneet todella hyvin pääkaupunkiseudulla. Jyväskylän-aika sujui oikein hyvin, ja minä sain tehdä hyvässä ja ammattitaitoisessa työyhteisössä kaksi vuotta hommia, ensin nokkamiehenä (Foreman) ja loppuajan työnjohtajana (Manager).

Minut on ensimmäisestä päivästä lähtien otettu Niemellä hyvin vastaan, ja olen viihtynyt todella hyvin. Mahtavinta on ollut huomata että saan ja pystyn vaikuttamaan etenemiseeni joka ollut koko ajan tasaisesti nousujohteista.


Joel Tiusanen - Kalusto- ja turvallisuuspäällikkö

"Niemiläisyys on mielestäni yhteen hiileen puhaltamista ja sitä että asiakasta ei jätetä missään tilanteessa pulaan." Lue lisää

Aloitin työt Niemellä helmikuussa 2007. Bongasin internetistä Niemen työpaikkailmoituksen ja otin yhteyttä sekä sovin haastattelun. Muutama päivä haastattelusta minulle soitettiin ja kerrottiin, että pääsen töihin.  
Ehdin toimia kuljettajana noin neljä kuukautta ennen kuin lähdin armeijaan. Heti armeijan jälkeen palasin Niemelle kuljettajan tehtäviin ja täällä ollaan edelleen. Tammikuussa 2009 työt muuttuivat vielä mielenkiintoisemmiksi, kun ryhdyin kuljettajaopastajaksi, eli perehdyttämään uusia kuljettajia. Työhön kuului myös koulutusten suunnittelua. Vuoden 2010 alussa suoritin E-ajokortin Niemen kustantamana.

Työni monipuolistui entisestään lokakuussa 2010, kun aloin hoitaa kalustovastaavan tehtäviä. Työ toi mukanaan paljon uusia haasteita. Osa työpäivistäni kului toimistolla, mikä toi paljon vaihtelua työnkuvaani. Vastuullani oli myös EU-direktiivin mukainen kuljettajien jatkokoulutus, sillä minut hyväksyttiin koulutuksen vastaavaksi johtajaksi. Koulutin kaikille Helsingin vakituisille kuljettajille 35 tuntia direktiivikoulutusta, joiden sisällöt suunnittelin itse. Ensiapukoulutus toteutettiin ulkopuolisen tahon avulla.

Tämän tehtävän jälkeen olen tehnyt muutto- ja logistiikkapuolen ajojärjestelyä ja ollut henkilöstöosastolla koordinoimassa tilapäisresursseja ja kalustoa tehden myös muutamia rekrytointeja. Sen jälkeen toimin projektipäällikkönä ja olin myös työsuojeluvaltuutettu sekä toimihenkilöiden henkilöstöedustaja. Nykyisin toimin kalusto- ja turvallisuuspäällikkönä.

Parasta työssäni Niemellä on sen monipuolisuus ja hyvät työkaverit. Ei ole kahta samanlaista työpäivää, ja saan tutustua uusiin ihmisiin. Niemellä on paljon erilaisia työtehtäviä, joihin on mahdollista päästä riippumatta omasta koulutuksesta. Suosittelen!


Ville Tirkkonen – myyntiedustaja

"Asiakastyytyväisyys on palvelualalla kaikki kaikessa, joten uskon, että kun kuunnellaan useita eri näkökantoja, saamme tuotettua asiakkaillemme laadultaan parasta palvelua." Lue lisää

Toimin Oulun toimipisteessä myyntiedustajana, aloitin nykyisessä työssäni helmikuussa 2017. Alun perin tulin Niemelle erikseen töihin kutsuttavaksi muuttajaksi keväällä 2014 ja tein noin vuoden ajan pelkkiä muuttohommia. Syksyn 2015 aikana aloin tehdä myös asentajan töitä ja sain lisäksi hoitooni toimistotarvikejakeluun liittyvät työtehtävät. Vuoden 2016 alussa Oulun ajonjärjestelyyn tuli tarvetta lomatuuraajalle/kiireapulaiselle ja Oulun ajonjärjestelijät Mikko ja Heidi taisivat minut siihen hommaan suostutella. Vuosi meni siis pitkälti ajonjärjestelyn kiireellistä maailmaa opetellessa. Vuoden 2017 alussa kuulin, että silloinen Oulun myyntiedustaja olisi vaihtamassa työpaikkaa ja työkavereiden kehotuksesta hain kyseistä paikkaa. Asiat etenivätkin nopealla tahdilla siihen, että olin sekä Helsingissä Hankasuontiellä että Lahdessa perehdytyksessä. Tuotannonohjausjärjestelmä olikin tässä vaiheessa jo hyvin tuttu, joten perehdytys oli lähinnä myynnillistä koulutusta. Nykyisessä työssä uuden oppiminen jatkuu edelleen.

Ville_Tirkkonen_300x300px_72dpi

Myyntiedustajan työtehtävässäni päävastuu on kuluttajapuolen myynnistä mutta toimipisteessämme pääsen tekemään myyntiä kaikilla liiketoiminta-alueilla. Päivittäinen työni on käytännössä sitä, että vastaan asiakaskontakteihin, sovin arviokäynnit saatujen tarjouspyyntöjen pohjalta ja laadin käyntien pohjalta tarjoukset asiakkaille. Työhön liittyy myynnin lisäksi myös paljon muuta, sillä projektien kokonaisvastuu on myyjällä aina ensikontaktista laskutukseen ja asiakkuuden jälkihoitoon saakka. Työssäni teen tiivistä yhteistyötä tiimiesimiehen, ajonjärjestelyn ja varaston kanssa. Käymme paljon keskusteluja esimerkiksi toimeksiantojen toteutustavoista, koska usein tuotannon ja myynnin näkökulma on eri. Asiakastyytyväisyys on palvelualalla kaikki kaikessa, joten uskon, että kun kuunnellaan useita eri näkökantoja, saamme tuotettua asiakkaillemme laadultaan parasta palvelua.

Kalle Rellman – kuljettaja

"Monipuolisuus on ollut yksi työn ehdottomasti positiivisimmista puolista. Toinen ja todennäköisesti isoin seikka miksi viihdyn työssäni, on suorastaan erinomainen yhteishenki." Lue lisää

Aloitin urani Niemellä osittain sattumankaupalla, kun saavuin töiden perässä Lahteen ja näin ison kyltin sittemmin tutuksi tulleen talon seinässä. Tuo talo oli Iskun pääkonttori, jonka seinässä komeili myös Niemen kyltti. Puolison kanssa oli ollut jo aiemmin puhetta, että eräs sukulainen työskentelee Niemellä. Ajattelin senkin vuoksi, että Niemi on varmaan hyvä työpaikka, kun tututkin ovat jääneet taloon pitkäksi aikaa. Laitoin paikalliseen konttoriin avoimen työhakemuksen, pääsin hetken päästä haastatteluun ja aloitin työt jo seuraavana päivänä.

Työura alkoi kuten valtaosalla Niemelle töihin tulevilla, muuttomiehenä. Ensimmäinen työpäiväni oli pitkä toimistomuutto. Muutto venyi iltaan ollen melko fyysinen, minkä johdosta oma takki oli illalla aivan tyhjänä. Muutkin keikalla olleet työkaverit väsyivät, mutta pitivät jatkuvasti hyvää fiilistä yllä, joten ensiurakka ei tuntunut liian raskaalta ja pääsin porukkaan nopeasti mukaan.  

Kalle_Rellman_web

Tällä hetkellä olen ollut Niemellä reilut neljä vuotta. Nykyään olen oppisopimusopiskelija paikallisen oppilaitoksen listoilla ja valmistuttuani minusta tulee virallisestikin autonkuljettaja. Niemi on tarjonnut minulle mahdollisuuden oppisopimukseen. Sain apua jopa C-kortin hintakilpailutukseen, mistä oli valtavasti ihan rahallistakin hyötyä.

Nykyään pääasiallinen tehtäväni on toimia kuljettajana, mutta toimenkuvaani kuuluu monenlaista muutakin – teen yhä edelleen ajoittain myös muuttomiehen hommia. Kuljettajan työtehtäviin, kuten kaikkiin Niemen rooleihin sisältyy valtavasti erilaisia urakoita. Kuljettajat kohtaavat lähes päivittäin erilaisia haasteita esimerkiksi kalusteiden siirtämisen tai auton pakkaamisen puolesta, puhumattakaan siitä miten auto saadaan ahtaisiin paikkoihin vahingoittamatta ympäristöä tai omaa autoa. Miten saada asiakkaan tavarat ehjänä ja turvallisesti perille? Pitkään hommassa toimineet kuljettajat kykenevät jo rappukäytävässä hahmottamaan minne aikovat sijoittaa mitkäkin muuttotavarat niin, että kuormasta tulee tukeva ja tiivis. Auto ja autonkontti kuormineen on usein kuljettajan vastuulla, vaikka koko keikkaa saattaa johtaa nokkamies tai työnjohtaja.

Muuttomiehen, nokkamiehen ja kuljettajan hommien lisäksi olen ollut mukana lukuisilla erilaisilla kalusteasennuksilla. Suurin osa asennustehtävistäni on ollut julkiskalusteiden parissa. Koti- ja julkiskalusteasennusten välillä on aika isoja eroja. Ensimmäiseksi mainitussa mennään asiakkaan henkilökohtaiselle reviirille ja toimitaan enimmäkseen heidän kellonaikojensa mukaan. Julkiskalusteasennukset saattavat puolestaan olla isoja projekteja, jotka kestävät viikkoja ja sisältävät useiden samanlaisten tuotteiden kasaamista. Julkiskalusteita jaetaan usein pienissä erissä moniin eri osoitteisiin päivän aikana, jolloin haasteeksi tulee tavaroiden haalaaminen ja uusien "työasemien" pystyttäminen eri kohteisiin. Asennettavat tuotteet kehittyvät jatkuvasti, joten usein toimitaan jonkun uuden tuotteen parissa, mikä tekee siitäkin hommasta monipuolisempaa.

Alan laajuudesta kertoo, että eräs asiakkuusprojekti, jossa olen ollut mukana, on eri toimijoiden työkalujen paikantamiseen liittyvää tarroittamista. Siinä hommassa isoin työ tehdään puhelimella, joten urakkana suoritettava työ on ajautunut melko kauas aloittamastani muuttohommasta.

Nimenomaan monipuolisuus on ollut yksi työn ehdottomasti positiivisimmista puolista. Toinen ja todennäköisesti isoin seikka miksi viihdyn työssäni, on suorastaan erinomainen yhteishenki, joka vallitsee niin kentällä olevan työporukan kuin toimistossakin majailevan henkilöstön välillä.


Ari Vahera – varastokoordinaattori

"Kuuden vuoden aikana olen kerennyt näkemään Niemen toimintaa eri osastojen näkökulmasta. Olen ollut muutto- ja asennuskeikoilla, myynyt asiakaspalvelupisteellä tuotteitamme ja palvelujamme, käsitellyt ajojärjestelyssä keikkalähetteitä ja tietenkin tehnyt varastolla kaikkea mahdollista." Lue lisää

Työskentelen Oulun toimipisteellä varastokoordinaattorina. Aloitin Niemellä vuonna 2011 erikseen töihin kutsuttavana työntekijänä varastolla. Kuulin avoimesta varastotyöntekijän paikasta tutultani. Vuonna 2014 minut vakinaistettiin varastotyöntekijäksi ja vuonna 2016 minusta tuli varastokoordinaattori. Olen myös toiminut työsuojeluasiamiehenä Oulussa vuodesta 2014.

Aki_Vahera_web

Toimenkuvaani kuuluu mm. varmistaa varaston päivittäisten toimeksiantojen toteutuminen, varaston työtehtävien jakaminen, varaston työturvallisuus sekä varastotoimintojen arvioiminen ja mahdollinen kehittäminen. Päivittäiseen tekemiseen kuuluu myös lähetteiden tietojen kirjaaminen järjestelmäämme (toimitus- ja palautuslähetteet, varastoinnit ja työtuntien tallennus), logistiikka-asiakkaisuuksiin liittyvien tilausten käsitteleminen ja puhelinvaihteen puheluihin vastaaminen.

Kuuden vuoden aikana olen kerennyt näkemään Niemen toimintaa eri osastojen näkökulmasta. Olen ollut muutto- ja asennuskeikoilla, myynyt asiakaspalvelupisteellä tuotteitamme ja palvelujamme, käsitellyt ajojärjestelyssä keikkalähetteitä ja tietenkin tehnyt varastolla kaikkea mahdollista, kuten pessyt laatikoita ja käsitellyt kuormia.

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä
Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.
Sulje

Evästekäytännöt

Tätä sivustoa käyttämällä hyväksyt, että voimme asettaa evästeitä tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi.

1. Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä datatiedostoja, jotka siirtyvät tietokoneellesi, kun otat yhteyden johonkin verkkosivustoon. Evästeet tallentuvat selaimen käyttämien tiedostojen yhteyteen.

Lisätietoa evästeistä saat sivulta www.aboutcookies.org.

2. Miksi evästeitä käytetään?

Evästeet tunnistavat tietokoneesi, kun tulet sivustolle uudelleen. Ne muistavat myös sivustolla aikaisemmin tekemäsi valinnat ja parantavat siten sivuston käyttökokemusta. Evästeiden avulla pystyy esimerkiksi tunnistamaan käyttäjän laitteet sekä mukauttamaan mahdollisia mainoksia sivuilla sekä mahdollisissa muissa palveluissa.

3. Mitä evästeitä käytetään?

Jotkin evästeet ovat sivustomme teknisen toiminnan ja käytön vuoksi välttämättömiä. Nämä evästeet eivät kerää käyttäjästä tietoa, jota voitaisiin hyödyntää markkinoinnissa tai muistamaan käyttäjän valitsemia sivustoja.

Suorituskykyä mittaavat evästeemme keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme (esim. eniten käytetyt sivut, mahdolliset virheviestit). Nämä evästeet eivät kerää käyttäjistä tunnistettavia tietoja, vaan ne ovat anonyymejä ja niitä käytetään ainoastaan parantamaan nettisivujen toimivuutta.

Sivuilla olevat kolmansien osapuolten liitännäispalvelut (esim. mainokset, YouTube-videot, Google-tilastointi tai Facebook-liitännäiset) saattavat tallentaa käyttäjän tunnistamiseen käytettävää tietoa, mihin emme valitettavasti voi vaikuttaa. Jos haluat estää niitä seuraamasta liikkumistasi verkossa, voit kytkeä ns. kolmannen osapuolen evästeet pois käytöstä selaimesi asetuksista. Ohjeet löydät selaimesi ohjesivuilta.

Sivuillamme saattaa olla myös painikkeita, jotka helpottavat sisällön jakamista eri verkkoviestintäympäristöihin ja sosiaaliseen mediaan. Jos käytät näitä painikkeita, valitsemaltasi palvelulta voidaan asettaa eväste päätelaitteellesi. Nämä evästeet eivät ole hallinnassamme. Lisätietoja kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä saat kyseisen osapuolen verkkosivulta.

4. Evästeiden hallinta ja estäminen

Jos et halua vastaanottaa evästeitä, voit muuttaa Internet-selaimesi asetuksia niin, että saat ilmoituksen aina kun evästeitä ollaan lähettämässä tietokoneellesi. Vaihtoehtoisesti voit estää evästeiden käytön kokonaan. Evästeiden käyttöä voi rajoittaa tai sen voi estää Internet-selaimen kautta (katso tarkemmat tiedot selaimen ohjeista).

Jos estät evästeiden tallennuksen tai poistat ne käytöstä, jotkin verkkosivujemme toiminnoista eivät välttämättä toimi oikein.

Sulje