Niemiläisten uratarinoita

Olemme poimineet sivuillemme muutamia ammattilaistemme uratarinoita. Ne toimivat innoittajina jokapäiväisessä työssämme ja vahvistavat yrityksemme perushenkeä, Niemiläisyyttä.

Lue myös tarkemmat kuvaukset työtehtävistä.


Erkka Niini – Opiskelija, nokkamies logistiikkatiimissä

"Niemiläisyys tuo minulle mieleen tietynlaisen yhteisöllisen tunteen. Aina voi hyvällä omatunnolla morjenstaa punanuttuisia tovereita, vaikkei niin hyvin tuntisikaan toista. Yhdessä mennään ja yhdessä ollaan töissä." Lue lisää

Aloitin Niemellä vuoden 2011 toukokuussa, kun Lappalaisen Jukka soitteli ja ilmoitti, että Niemellä olisi tarvetta osaavalle ja ahkeralle työntekijälle. Päätin kokeilla, ja jäin Niemelle. Aloitin muuttopuolen tehtävissä, mutta kohtalaisen nopeasti, jo koeajallani, minut siirrettiin logistiikkatiimin puolelle. Tällä hetkellä toimin tiimissä nokkamiehenä. Kesän 2015 toimin lisäksi logistiikkatiimissä ajojärjestelijänä.

Erkka Niini Uratarina
Opiskelen tällä hetkellä liiketaloutta, eikä ura Niemellä ole pois suljettu vaihtoehto tulevaisuudessakaan. Olen ollut tyytyväinen siihen, miten olen voinut yhdistää opintoni ja työnteon. Opiskelujen ohessa Niemellä työskentely on toiminut loistavasti. Työpäivien suhteen Niemin on todella joustava. Omat käytettävyydet on helppo ilmoittaa, ja työllistyminen kyseisille päiville on hyvinkin todennäköistä.

Työssäni pidän siitä, että työnkuva on yllättävän monipuolinen, kun työkohteet vaihtuvat usein. Parasta työssä on kuitenkin kanssakäyminen asiakkaiden kanssa, ja eritoten se, kun saa asiakkaalta kiitosta hyvin suoritetusta työstä.


Kristian Rehnström - Kuljettaja, ulkomaanpakkaaja

"Minusta Niemiläisyys on jotain, mistä keikoilla voi olla ylpeä. Meillä on hyvä yhteishenki, ja apua tarvitsevia autetaan aina. Ammattitaitoisuus ja ammattiylpeys, se on minulle Niemiläisyyttä." Lue lisää

Edellisestä työpaikasta lähdettyäni kuulin entisen työkaverini poikaystävän hakeneen Niemelle ja päässeen töihin. Päätin itsekin hakea paikkaa. Aluksi olin hakemassa muuttajan paikkaa, mutta minulle tarjottiin oppisopimuspaikkaa kuljettajana.

Kristian Rehnström
Yksi asia johti toiseen, ja olen toiminut useita vuosia Niemellä kuljettajana. Kuljettajan tehtävän lisäksi olen ollut muuttajana keikoilla ja erikoistehtävissä mm. ulkoasiainministeriössä. Nykyään teen pääsääntöisesti ulkomaanpakkauksia, ja olen päässyt pari kertaa käymään Suomen ulkopuolellakin. 

Eniten pidän työssäni siitä, että jokainen päivä on erilainen ja saan tehdä töitä erilaisissa ympäristöissä. Se pitää työn mielekkäänä. Myös työkaverit tekevät työstä mielekästä, vaikka välillä onkin raskaampia ja pidempiä päiviä.


Mikko Kivelä - Projektipäällikkö

"Minulle Niemiläisyys tarkoittaa yhteen hiileen puhaltamista, kun yhdessä tehdään, niin hyvä tulee." Lue lisää

Nykyään toimin Niemellä projektipäällikkönä ja vastaan erilaisista logistiikka- ja tapahtuma-asiakkuuksien hallinnasta ja tapahtumaprojektien toteutuksesta.

Aloitin Niemellä huhtikuussa 2004 eli yli 10 vuotta on Niemen uravuosia jo takana. Näin työkkärin sivuilla Niemen ilmoituksen, jossa haettiin muuttajia Niemen Tampereen toimipisteeseen. Tampere oli juuri avattu edellisenä vuonna 2003, ja oli Niemen toinen toimipiste Helsingin toimipisteen lisäksi. Silloinen henkilöstöpäällikkö haastatteli minut ja sain paikan. Töiden alussa olin kahden viikon koulutuksessa Helsingissä.

P9135906

Tampereella olen toiminut muuttomiehen, ajojärjestelijän ja tiimiesimiehen tehtävissä ja olenpa ehtinyt myyntihenkilön tehtäviäkin kokeilla. Vuonna 2014 siirryin Tampereelta Helsinkiin messupalvelujen puolelle nokkamieheksi. Sitä kautta sitten etenin ensin logistiikkapuolelle, ja nyt olen myös mukana erilaisissa tapahtumapalveluiden tehtävissä. Usean toimipisteen työpaikassa on se hyvä puoli, että pystyy helposti vaihtamaan työkaupunkia, mikäli omassa elämäntilanteessa on sellaiseen tarvetta.

Niemi on ollut työpaikkana erinomainen: tarjonnut kaikkea mikä on kiinnostanut, eipä ole tarvinnut kysellä pahemmin uusien haasteiden perään, hyvin on annettu haastavia ja erilaisia töitä. Olen myös saanut talon sisäisiä ja ulkopuolisia työnjohdollisia koulutuksia vuodesta 2006 lähtien.

Parasta työssä on työkaverit ja vastuu omista tekemisistä, jokainen päivä on erilainen.


Kimmo Laitinen - Tuotantokoordinaattori

"Minusta Niemiläisyys kiteytyy parhaiten toisten auttamisessa työtehtävästä, iästä ja sukupuolesta riippumatta." Lue lisää

Urani Niemellä alkoi 20.8.2002. Armeijakomennukseni aikana soitin isoveljelleni, joka oli jo silloin Niemellä töissä, ja kyselin olisiko töitä tarjolla. Pian olinkin jo Niemiläinen, kiitos hakemuksen ja veljeni suosittelujen.

Pidän työssäni haasteista ja organisoinnista. Aloitin Niemellä muuttajana, minkä jälkeen toimin pari vuotta Foreman-tehtävissä eli nokkamiehenä. Sitten aloitinkin muutto-opastajana. Siinä työssä erityisen palkitsevaa oli nähdä, kun uusi työntekijä oivalsi jonkin uuden asian ja osasi soveltaa oppimaansa.

Kimmo Laitinen

Olen toiminut myös työnjohtajana ja tiimiesimiehenä, ja tällä hetkellä toimin Helsingissä tuotantokoordinaattorina.

Nykyisessä toimessani tehtävänäni on varmistaa, että Helsingin-työsuunnittelulla on päivittäistasolla käytettävissään riittävä määrä muuttajia. Huolehdin myös vakinaisen kenttämiehistön lomien ja vapaiden hallinnoinnista ja myöntämisestä yhdessä tuotannon esimiesten kanssa. 

Ennen nykyistä tehtävääni sain mahdollisuuden työskennellä parin vuoden ajan myös Jyväskylän-toimipisteessämme. Perheenlisäyksen myötä halusimme vaimoni kanssa lähemmäs isovanhempia. Ja kun minun siirtymiselleni Jyväskylään, kokemusvuosien katkeamatta, näytettiin muutamien neuvottelujen jälkeen yrityksessäkin vihreää valoa, päätimme 2013 palata synnyinseuduille, kymmenen Helsingin-vuoden jälkeen. Koska vaimoni ei  saanut Jyväskylästä oman alansa töitä, palasimme perhevapaiden jälkeen  takaisin Helsinkiin - hänellä kun oli täällä vakituinen työ, ja olimme muutoinkin viihtyneet todella hyvin pääkaupunkiseudulla. Jyväskylän-aika sujui oikein hyvin, ja minä sain tehdä hyvässä ja ammattitaitoisessa työyhteisössä kaksi vuotta hommia, ensin nokkamiehenä (Foreman) ja loppuajan työnjohtajana (Manager).

Minut on ensimmäisestä päivästä lähtien otettu Niemellä hyvin vastaan, ja olen viihtynyt todella hyvin. Mahtavinta on ollut huomata että saan ja pystyn vaikuttamaan etenemiseeni joka ollut koko ajan tasaisesti nousujohteista.


Joel Tiusanen - Projektipäällikkö

"Niemiläisyys on mielestäni yhteen hiileen puhaltamista ja sitä että asiakasta ei jätetä missään tilanteessa pulaan." Lue lisää

Aloitin työt Niemellä helmikuussa 2007. Bongasin internetistä Niemen työpaikkailmoituksen ja otin yhteyttä sekä sovin haastattelun. Muutama päivä haastattelusta minulle soitettiin ja kerrottiin, että pääsen töihin.  
Ehdin toimia kuljettajana noin neljä kuukautta ennen kuin lähdin armeijaan. Heti armeijan jälkeen palasin Niemelle kuljettajan tehtäviin ja täällä ollaan edelleen. Tammikuussa 2009 työt muuttuivat vielä mielenkiintoisemmiksi, kun ryhdyin kuljettajaopastajaksi, eli perehdyttämään uusia kuljettajia. Työhön kuului myös koulutusten suunnittelua. Vuoden 2010 alussa suoritin E-ajokortin Niemen kustantamana.

Työni monipuolistui entisestään lokakuussa 2010, kun aloin hoitaa kalustovastaavan tehtäviä. Työ toi mukanaan paljon uusia haasteita. Osa työpäivistäni kului toimistolla, mikä toi paljon vaihtelua työnkuvaani. Vastuullani oli myös EU-direktiivin mukainen kuljettajien jatkokoulutus, sillä minut hyväksyttiin koulutuksen vastaavaksi johtajaksi. Koulutin kaikille Helsingin vakituisille kuljettajille 35 tuntia direktiivikoulutusta, joiden sisällöt suunnittelin itse.  Ensiapukoulutus toteutettiin ulkopuolisen tahon avulla.

Tämän tehtävän jälkeen tein parin vuoden ajan muutto- ja logistiikkapuolen ajojärjestelyä sekä olin puolisen vuotta henkilöstöosastolla koordinoimassa tilapäisresursseja ja kalustoa. Tein myös muutamia rekrytointeja.

Nykyisin toimin projektipäällikkönä. Olen myös työsuojeluvaltuutettu sekä toimihenkilöiden henkilöstöedustaja.

Parasta työssäni Niemellä on sen monipuolisuus ja hyvät työkaverit. Ei ole kahta samanlaista työpäivää, ja saan tutustua uusiin ihmisiin. Niemellä on paljon erilaisia työtehtäviä, joihin on mahdollista päästä riippumatta omasta koulutuksesta. Suosittelen!


Taro Tsuji - Myyntipäällikkö

"Niemiläisyys merkitsee minulle ennen kaikkea yh­tei­söl­li­syyt­tä, sitä että pidetään vilpittömästi ja aidosti huolta toisistamme sekä tuetaan toisiamme yli osastorajojen." Lue lisää

Päädyin aikoinani Niemelle isoveljeni kautta. Hän oli työskennellyt muutaman vuoden Niemellä ja tunsi entuudestaan Esa Niemen judoharrastuksensa parista. Olinkin varsin yllättynyt, kun Kai Niemi soitteli veljeni vinkkaamana minulle ja kysyi halukkuuttani työskentelyyn Niemellä.

Oli vuosi 1994, kun aloitin tilapäisenä laatikonpesijänä. Laatikot pestiin laatikonpesukoneella joka oli nykyistä huomattavasti ”köykäisempi”: laatikot kuivatettiin pinoissa sisätiloissa ja kesäaikaan ulkona. Tuolloin firma sijaitsi Maarinkunnaalla Vantaalla, ja oli aika pieni nykyiseen verrattuna. Autokalustoa oli kaksi kuorma-autoa ja pakettiautoja saman verran. Alussa tein töitä opintojen ohessa, mutta pian jo kokopäiväisesti.

Taro Tsuji_2

Muuttomiehenä ja nokkamiehenä toimin viitisen vuotta, ja 1999 siirryin ajojärjestelijäksi. Ajojärjestelyn projektipäällikkönä aloitin 2006 ja kuljetuspäällikkönä 2007. Vuodet 2009-2012 toimin tuotanto- ja palvelupäällikkönä, jolloin vastuullani olivat Helsingin-toimipisteen tuotannon organisaatio; varasto, kuljetustoimisto ja HR. Loppuvuodesta 2012 siirryin aluepäälliköksi Pasilaan Messukeskukseen Niemen messu- ja heavypalvelujen pariin. Nyt, syksyllä 2015, olen jälleen Helsingin-toimipisteessämme, jossa olen toiminut vuoden verran myyntipäällikkönä.

Olen ollut valmis menemään sinne, missä minusta on ollut yrityksen kannalta eniten hyötyä. Haluan osaltani tehdä töitä Niemen menestymisen eteen. Se, että yrityksellä menee hyvin, heijastuu myös omaan hyvinvointiini.

Olen ollut Niemen palveluksessa koko työurani ajan, välillä kävin vain armeijassa. Moni on kysynyt syytä viihtymiseeni saman työnantajan palveluksessa näin kauan. Osaltaan se johtuu kotikasvatuksestani ja erityisesti isäni välittämistä japanilaisista arvoista. Mutta myös siitä, että työtehtäväni ovat olleet mielenkiintoisia, ja olen saanut toimia ihmisten kanssa hyvässä työyhteisössä. Olen päässyt etenemään ja kouluttautumaan: vuonna 2010 suoritin Johtamisen erityisammattitutkinnon yhdessä kymmenen muun esimiehen kanssa.

Niemelle kannattaa ilman muuta hakea töihin. Täällä on hyvät mahdollisuudet näyttää kykynsä, ja koulutukseen ja hyvinvointiin panostetaan. Me ollaan mukava porukka!


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä